GOOGLE ANALYTICS︎WAT IS GOOGLE ANALYTICS?


Hoeveel mensen bezoeken jouw website? En hoe komen ze daar terecht? Hoe lang blijven ze hangen? Welke websites verwijzen erna? En waar haken klanten af? Kennis is macht! En deze kennis haal je uit Google Analytics.

Google Analytics kan geïmplementeerd worden in jouw website. Hierna verzamelt het allerlei relevante statistieken. Doordat deze worden bijgehouden verkrijg jij weer inzicht in het gedrag van jouw (potentiële) klant.

Met alle data die Google Analytics voor jou verzamelt krijg jij de mogelijkheid hier op in te spelen. Online Roots is Google Analytics gecertificeerd. Wij leggen jou dan ook graag uit hoe je Google Analytics implementeert, instelt en gebruikt.

︎WAT KAN IK MET GOOGLE ANALYTICS?


Google Analytics meet alle gegevens van jouw websitebezoekers. Aan de hand van deze gegevens kun je jouw website of campagnes optimaliseren, op basis van gedrag. Een korte opsomming van welke gegevens handig zijn:

  1. Verkeersbronnen: via welke weg komen bezoekers op de website?
  2. Bounce-percentage: hoeveel mensen verlaten de website na één pagina?
  3. Aantal bezoekers: het totaal aantal bezoekers op de site.
  4. Paginaweergaves: het aantal bekeken pagina’s door de bezoeker.
  5. Doelgroep: wie zijn de bezoekers, hoe oud zijn ze, waar komen ze vandaan en waar zijn ze in geïnteresseerd?
  6. Technologie: wordt er gebruik gemaakt van desktop, tablet of mobiel.︎ONZE WERKWIJZE


Misschien heb je Google Analytics al geïmplementeerd in je website. In dat geval kijkt Online Roots na of Google Analytics voldoende geoptimaliseerd is en op de juiste manier is ingesteld. We maken filters en doelen aan, of creëren dashboards voor rapportages.

Beschikt jouw bedrijf nog niet over Google Analytics, dan zorgen wij daarvoor. We leggen ook graag aan je uit hoe het werkt. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om maandelijks even samen te zitten om alle gegevens te bespreken en hiermee te optimaliseren.

Kortom, Online Roots zorgt ervoor dat jij inzicht krijgt in wie, wat uitvoert op jouw website. En wat jij daarmee kunt doen. Profiteren!

Google Analytics gebruiken? Neem contact met ons op! Start nu met het verzamelen van kennis en optimaliseer jouw website!


︎CONTACT